Pisang Goreng Panas!!

Tuesday, August 14, 2012

Pesanan untuk kita semua

Hai. Selamat berpuasa! :D
Macam mana dgn dugaan puasa hari ni? Mencabar tak?
Alaa, puasa cuma tinggal beberapa hari je lagi. Mesti ade yg sedih dan ade yg sebaliknya kan?
So, jom lah kita buat ibadat byk2 ye. ^^

Nua teruskan dgn entri kali ni. Kali ni Nua nk sentuh sikit pasal penggu na Facebook dan Twiter.
Korg mesti suka update status / tweet kan?
Dalam mase satu hari brape kali korg update status / tweet? Banyak kan?
Pernah ke korg fikir betul-betul dulu sebelum update status / tweet tu? ke maen update je. Entah ape yg ditulis pun tak tau. Hak3.
Nua nak pesan la sikit kat korg sume yg suka update status ni ye.
Nua dpt ilhan buat entri ni sebab ada kawan kita dah buat entri yg lebih kurang macam ni.
SINI

TAK semua benda kita perlu bagitau kat org lain. :D
update status bukan2.

cth, "saya rindu awak lah."
- bila org tnya rindu kat sape mule la trgedik2 nk sembunyikan spe. adoii.

cth, "jelesnye bila tgk dia berdua bersama."
- Bila org tnye sape, xnk bagitau. Ape kes. Yg gatal pegi update tu sape suruh.

cth, "saya tau saya tak comel *pic*."
- Ni saje nak suruh org puji dia paling comel dlm planet ni. hak3.

cth, "aku tengah sedih giler ni."
- Perlu ke kita bagitau kat org lain yg kita tgh sedih? Org akan cakap, "lantak kau la nak sedih pun, ade aku kesah". hak3.

cth, "klau kau tak puas hati, mari la face-to-face"
- ni status pasal tak puas hati kat seseorg. Kenape kena bgtau sume org yg kita tak puas hati dgn seseorg tu? Kan senang klau bgtau je terus sendiri kt org tuh. personal. hntar je la msg kt inbox diorg. tak payah la nk heboh satu planet kan.

cth, "kau tu dh la buruk, gemok pulak tu."
- Yg ni lg dahsyat, kutuk org dgn care update status. Ape la. Nak kutuk pn agak2 lah.

cth, "kau igt aku takut sgt ke kat kau."
- Wah! yg ni, kat facebook bukan main berani lagi. Tapi kat luar bila jumpa terus lari tak cukup tanah. hak3.

cth, "aku sayang sgt kat dia la."
- Perlu ke kita bgtau kt org laen kita suke kt seseorg tu? Bila org tnya sape mula la glabah xnk bgtau. Ape la.

Nua mengaku pernah update status mcm ni. Nua berjanji tak akan mengulanginya lagi. Ni nasihat je tau. Jgn ade yg terasa pulak. Manusia mudah lupa, so nasihat-menasihati tu perlu. :D

2 comment(s) & talk(s) :

twinscraftlife said...

Hi! 안녕하세요~~! please do visit our blog! we sell
purely handmade products such as pouch,
earrings, cards, hp strap, cute items!
쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
http://twinscraftlife.blogspot.com
http://thesoaplicious.blogspot.com

Khairul Anwar said...

@twinscraftlife i will. --'

Post a Comment

Followers