Pisang Goreng Panas!!

Thursday, January 5, 2012

Tutorial Internet : Cara Unblock Website di Sekolah

haiii !

ni entri yg ke 2 ari ni. nak kasi tuto pasal internet sikit.

bagi korg yg suka online kat skolah, korg mesti tau ade banyak website yg kena block oleh kerajaan kan? macam youtube.

tadi, nua masuk lam makmal. nak buat keje akaun. tapi tak buat pun. haha. tgk org lain je buat. tak reti laaaa.

pastu online jap. kawan nua nak try bukak toutube. bukak2, padahal website tu kena block di kerajaan. haha.

pastu kawan baru nua dari Itali tu. bagitau kitorg yg kat Itali dia pakai tektik ni untuk unblock website yg kena block kat skolah. eh! lupa nak kasi tau nama dia, hihi. nama dia Silvia. betol ke tak la nua eja tu.

okey, cara tu senang je. sangat2 senang. nenek kita pun boleh buat laa. haha

meh nua aja k.

- mula2. bukak browser korg.
- pastu tambah " https:// " sebelum alamat website yg kena block tu.
- tekan enter.
- dah boleh bukak kan??
- dah berjaya la tu.
*tgk gamba kat bawah ni ye klau tak paham.




#sori. tak de idea nak menaip. kepala rase macam nak meletup je.


0 comment(s) & talk(s) :

Post a Comment

Followers