Pisang Goreng Panas!!

Saturday, January 21, 2012

Tutorial Blog : Tukar Warna Highlight Ver. 3

annyeong !!!!!

hari sabtu yg memenatkan. baru je kemas2 umah yg bersepah2 ni. sbb next week wedding kakak nua. hihi. jemput2 la datang umah ye. yg kenal je la

okokok, korg dh try belom buat internet free kat HP tu?? dah menjadi?? tak??

hmm, nnt la nua bg tuto internet free yg lain ye.

kali ni nak bg tuto belog dulu. korg try la highlight mane2 entri nua. cun kan?? ni nua adaptasi dari tuto sebelum ni. klik SINI

alaa, yg efek macam shadow tu. dulu nua penah buat tuto utk tukar highlight jadi shadow kan?? yg ni pun lebih kurang macam yg tu jugak, tapi yg ni lebih cun la. haha

meh ikut step2 ni.
- Design > Edit HTML
- cari code ni [tekan F3] : body {
- lepas tu, copy paste code ni ATAS code tadi
::-moz-selection {
color:#666699;
text-shadow: 2px 2px 4px #666699;
text-shadow: 0 0 0.5em #666699, 0 0 0.5em #666699;
}
::selection {
color:#666699;
text-shadow: 2px 2px 4px #666699;
text-shadow: 0 0 0.6em #666699, 0 0 0.6em #666699;
}
bagi yg dah ade code tukar warna highlight, GANTI code korg tu ngn code kat atas tu ye !


- contoh macam kat atas ni
- nak tukar warna klik SINI
- Preview dan Save

#code ni cuma menjadi kat Google Chrome shj. ^O^

0 comment(s) & talk(s) :

Post a Comment

Followers