Pisang Goreng Panas!!

Sunday, January 1, 2012

Tutorial Blog : Satu Page Satu Entri

heyy ! slamat tahun baru !
ari ni first day 2012. dah nak buat tutor. haha. tak pe laaaaa.

tadi kawan nua ade tanye, macam mane nak buat satu page satu entri. alaaa, macam blog nua ni. klau buat cara ni, blog kita akan lebih cepat loading. lagi syokk org nak blogwalking kat blog kita kan.

senang je nak buat benda ni. tak perlu code2 pun. cuma perlu pegi kat setting je.

okey. ni langkah2 yg perlu dibuat.

- pergi ke dashdoard dan klik " Settings "
- kat tab Settings tu, korang klik kat " Formatting "
- lepas tu, korang ade nampak " Show at Most " kan ?
- okey, sekarang set kan kat situ 1 post on the main page.
- akhir skali, save ! siap !



senang kan ? ^^

2 comment(s) & talk(s) :

Ellynna said...

tq so muchhh.... blog sy dah cantik coz your tutorial...

Khairul Anwar said...

welkem. :D

Post a Comment

Followers