Pisang Goreng Panas!!

Friday, January 20, 2012

Internet PERCUMA Celcom di Handphone Trick 2012 Latest

heyyyyooo!
internet PERCUMA? ape tuu?
bleh on9 FB kat nset secara percuma ke?? iyee, betol tu. bleh online puas2 kat nset tau. tak payah nak bukak laptop klau nak online kan?

biasenye, nua TAK share pasal internet free ni sbb takut Celcom dpt tau. nnt dah tak boleh pakai la. nua dah lame maen tenet FREE kat nset ni. dari form 2 lagi. ni dah masuk tahun ke 4 nua duk berinternet FREE kat HP. hahahaha.

tapi hari ni rasa nak share pulak kat korg sume. tapi trick ni ade kelemahan jugak. sbb trick ni boleh pakai klau kredit korang dah expired atau dah RM0.00 . semu benda ade kelemahan nye kan.

ok, kali ni nua nk share yg Celcom dulu. sbb ramai yg kwn2 nua yg pakai celcom kan. trick maxis nanti akan datang okeyyy. haha.

trick ni boleh buat kat HP Sony Ericsson je. Nokia pun boleh, tapi susah sgt3 nk explain cara2 dia. yg Sony ni pun agak susah bagi yg kurang pandai bab2 henset ni. kena la explore lagi henset korg tuh ye.

okey, ni step2 dia.
- pastikan kredit korg expired / RM0.00
- buat setting intenet kat HP korg [biasanye dah ade] > boleh skip step ni
- Sony Ericsson SAHAJA
- pergi ke Menu & pilih Settings
- kat Setting, pilih tab Connectivity
- klik kat Internet settings 
- kemudian pilih Internet profiles
- kat situ ade byk list profile internet kan
- pilih Celcom 3G WAP
- klik More kat profile tu tadi
- pilih Settings
- kat Use proxy tu, korang buat Yes
- kat Proxy address korg letak flyproxy.com
- Port number : 80
- kemudian Save
- balik ke Menu, pilih Internet. yg gamba bumi tu.
- kemudian, tekan More > Go to > Enter eddress
- lepas tu, isi link ni : http://mms.celcom.net.my.flyproxy.com
- kemudian OK/Go to
- lepas tu kompem boleh tembus kan?
- bila dah keluar laman flyproxy tu, korang isi je website ape korg nak kat situ ye. pastu tekan Go.
- dah boleh kan??
- maknenye, trick ni dah jadi la tu. hahaha

nua pakai Sony Ericsson K550i
klau Sony lain nua tak reti sbb tak tau nak settingkan. hahaha
yang penting! pastikan kredit korg expired / RM0.00 dulu tau
klau tak, tak pasal2 kredit korg kena telan di Celcom tuh.
JANGAN pakai Opera Mini atau yg sewaktu dgnnya. sbb trick ni boleh tembus ngn browser HP korg je!

pening tgk byk sgt step dia kan??
ni simple je. ade lagi yg komplikated tau.
lepas ni nua post yg Maxis pulak. step yg paling simple. trick flyproxy jugak.

0 comment(s) & talk(s) :

Post a Comment

Followers