Pisang Goreng Panas!!

Wednesday, November 16, 2011

Tutorial Download IDM [ Internet Download Manager ]

ok, hari ni kita blajar cara2 untuk download internet download manager yang full ver.
senang je, mula2 download IDM ni : klik
nanti dia akan kua macam ni
lepas tu, klik link yang dibulatkan tu.


klau dah habis dload IDM tu, install macam biasa.
lepas install, dia akan tanya serial number untuk full ver.
korang ambik je salah satu serial number ni.
W3J5U-8U66N-D0B9M-54SLM
EC0Q6-QN7UH-5S3JB-YZMEK
GZLJY-X50S3-0S20D-NFRF9
sebelum masukkan serial number ni, korang mesti disconnect dulu internet connection korang. sebab kalau korang daftar IDM secara online, dia akan dapat kesan yang korang guna serial number yang fake.
aq sarankan korang copy serial2 kat atas tu dalam notepad dan save kat dekstop. sebab IDM ni akan check serial number ni skali skala dan dia akan kesan serial yang fake. klau dia dapat kesan, korang ulang balik step kat atas tu. masukkan je balik serial yang lama tu. dan klau jadi lagi, ulang3 lagi. hahaha.
lepas dah daftar serial tu, boleh la nak online balik & korang download la sampai lebam bijik mate. hua3. ^^
sekian. trimas.


0 comment(s) & talk(s) :

Post a Comment

Followers