Pisang Goreng Panas!!

Sunday, November 6, 2011

Tutorial Blog : Tukar Garisan Tepi Entri

assalamualaikum. tutor kali ni pasal nak tukar garisan kat tepi entri / post korang. macam tutor yang ari tu, cara nak buat border. klik 
kita tukar garisan border tu kepada 3 jenis, putus2, titik2, atau garis biasa.

mula2, cari code ni [ tekan F3 ]
.post {
kemudian, tambah code ni kat bawah code tadi
border: 2px dashed #666699;

2px tu saiz border dia, biasa 2px la tak terlalu besar. dashed boleh ditukar dengan solid atau dotted.
solid : __________
dotted : ....................
dashed : ----------------
warna pun boleh tukar. ikut warne feveret korang la.
ni code warna HTML : klik

paham? preview dulu tau, baru save. klau tak jadi, tanye tuan blog kat chat box. sekian

1 comment(s) & talk(s) :

Post a Comment

Followers