Pisang Goreng Panas!!

Wednesday, November 9, 2011

Tutorial Blog : Kurangkan Opacity Gambar Bila Disentuh Cursor

assalamualaikum. hari ni nak bagi tutor cara2 nak kurangkan opacity gambar bila kene ngn cursor. kurangkan opacity tu berkamsud, nak jadikan gambar tu macam blur la. macam kat blog ni. ok, ni step2 dia.

mula2, cari code ni.
a:hover {
klau tak jumpa, cari code ni pulak.
body {
lepas dah jumpa, tambah code ni kat bawah code tadi tu.
a img {
-webkit-transition-duration:.3s;}
img:hover {filter: alpha(opacity=80);
opacity: .8;

}
angka yang diboldkan tu boleh tukar. ikut la brape % korang nak kurangkan. 80 tu maksudnya, 80% je gamba2 dalam blog korg akan kelihatan. paham? tak paham? buat2 paham dah la ye. klau tak jadi tanya tuan blog kat chatbox ok. ^^

0 comment(s) & talk(s) :

Post a Comment

Followers