Pisang Goreng Panas!!

Sunday, November 6, 2011

Tutorial Blog : Buka Blog di Handphone [ Enable Mobile Template ]

assalamualaikum. ok, tutor ni tak berkaitan pun dengan code2. ni simple je.
blog biasanya dibuka ngn PC. tapi ade jugak yang bukak blog ngn henset. nak2 henset yang ade wifi. perghhh , boleh on9 24jam. klau la umah ade wireless. klau guna broadband pun boleh jugak. ambik sim kad broadband tu pastu sumbat lam henset. on9 la sampai lebam.
berbalik kepada tutor kita tadi. ok, mula2 pergi ke Settings. kemudian pilih Email & Mobile. pastu korang ade nampak " Show mobile template " kan. pastu korang tanda " Yes. Show mobile template on mobile devices ". last korang pulih la templete yang korang suke. yang mobile ni tak banyak pun template dia. cuma yang simple2 je. dan kita tak boleh nak edit template tu. pastu save. klau nak try tengok macam mane hasilnya, try la bukak blog korang kat henset. tapi aq sarankan jangan pakai kredit. nanti tak pasal2 kredit korang habis. hehe. ok, tu je step2 nak enable mobile template. sekian. selamat mencuba.

0 comment(s) & talk(s) :

Post a Comment

Followers