Pisang Goreng Panas!!

Friday, November 18, 2011

Tutorial Blog : Buat Navbar Anda Sendiri

hey korg! lame tak buat tutor. kali ni tutor pasal navbar
cakap pasal navbar, dah jadi trend skarang ni buat navbar sendiri. boleh tulis ucapan slamat datang ke , follow ke twitter & facebook pun boleh. macam2 lagi la. blog ni pun ade satu kan. kiut tak? tak? huis, lame duk fikir idea nak buat tadi tuh. hehe. ok, jom kita teruskan dgn tutor ni.

mula2, cari code ni
<head>
lepas tu, paste code ni atas code head tu tadi.
<div style='position: static; top:0px; right: 0px; width:100%; position:fixed; padding:3px;border-radius:0px; background:#CACAFF; opacity:1.0; color:#000033; font-size:15px;text-align:left;text-shadow: 2px 2px 2px #666699;'><marquee><center>Hey ! korg dah masuk blog budak korea ! selamat datang dan selamat membaca . follow jika sudi . share is care .</center></marquee></div>
= warna background
= warna tulisan
= shadow/bayang2 tulisan
= warna shadow/bayang2 tulisan
= ayat korang
= jadikan tulisan bergerak

code warna : klik
shadow pada tulisan akan jadikannye lebih cun lagi! warna shadow tu pun boleh tukar. klau tak nak gerakkan tulisan/ayat2 korang, buang je ke 2 2 code marquee tu ok. aq lebih suka bergerak sebab nampak aktif je blog.
preview dan save.

ok la. dah ngantok sangat2 ni. nak taip pun dah malas. ok la. harap2 jadi la tutor ni. salam korg sume. 
 

0 comment(s) & talk(s) :

Post a Comment

Followers