Pisang Goreng Panas!!

Sunday, November 6, 2011

Tutorial Blog : Buat Border Pada Chatbox

assalamualaikum. kali ni nak nuat tutor untuk tambahkan border pada chatbox korg. macam chatbox kat blog ni. border akan buat chatbox nampak lebih kemas.

Design > page Element > add Gadget > HTML

paste code ni.

<div style="border-radius:5px; border: 1px dashed #666699; padding-bottom:5px;">

CODE CHATBOX</div>

saiz radius boleh tukar. radius tu, lengkok pada border tu nanti. yg 1px tu saiz border tu sendiri dan dashed boleh ditukar dengan dotted atau solid. untuk tengok macam mane jenis solid , dotted , dashed tu, baca entri yg sebelom ni. warna nak tukar pun boleh. code warna : klik
kemudian save. klau tak jadi try lagi. tak jadi jugak, tanya tuan blog kat chatbox ok. ^^
kalau nak buat border untuk gadget lain pun boleh. macam gambar ngn banner blog ni pun ada border jugak.

0 comment(s) & talk(s) :

Post a Comment

Followers