Pisang Goreng Panas!!

Thursday, November 10, 2011

Tutorial Blog : Buat Bayang2 Pada Tajuk Entri

assalamualaikum. korang pernah nampak kan kat blog2 lain yg kt tajuk entri atau tajuk sidebar diorg ada macam bayang2. tu akan buat blog kita lebih kemas dah cantik lagi. baru je jumpa code ni tadi. hampir berminggu2 duk try nak wat code ni. hehe. ok ni dia step2 nak wat bayang2 kat tajuk entri & sidebar.

Tajuk Entri
mula2, cari code ni.
.post h3 {
pastu, tambah je code ni kat bawah coe tadi.
text-shadow: 1px 1px 2px #666699;

Tajuk Sidebar
cari code ni.
h2 {
pastu, paste je code macam kt tjuk entri tu kt bawah code tadi.
text-shadow: 1px 1px 2px #666699;

warna bayang2 tu boleh je klau nak tukar, ni code warna : klik 
preview dulu baru save.

0 comment(s) & talk(s) :

Post a Comment

Followers